Actualitate

CEO se mobilizează pentru eliberarea adeverințelor

Complexul Energetic Oltenia se va confrunta cu o avalanșă de cereri de adeverințe de vechime, de la actualii și foștii salariați, care vor să se pensioneze pe Legea 197/2021 sau să le fie recalculate pensiile.

Vorbim de mii de cereri, poate chiar peste 10 mii, dacă luăm în calcul și pensionarii.

Situația a fost analizată în Directoratul companiei, care a transmis că “Cererile privind eliberarea acestui tip de adeverintă se vor depune la sediul subunităţilor la care salariatul îşi desfasoară activitatea sau fostul salariat a avut ultimul loc de muncă”.

În scopul eficientizării acestei activităţi, prin Hotărârea Directoratului din data de 11.05.2023 au fost aprobate următoarele măsuri:

- definirea activităţilor prevăzute la art. 30 alin. (1), i), din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare;

- modelul simplificat de adeverinţă;

- suplimentarea numărului de salariaţi cu sarcini privind eliberarea adeverinţelor.

Eliberarea adeverințelor este prioritatea zero pentru conducere, a spus liderul sindical Constantin Mitrescu, după o discuție cu cei din Directorat.

"Eu am depus cerere pe 31 martie și nu am primit răspuns până acum", a comentat un salariat. "Eu am depus alta acum și copie după cea depusă pe 2 februarie", a scris altcineva.

Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: