Actualitate

Ce lipsește din planul de restructurare

Planul de restructurare revizuit a fost publicat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia, în rezumat, dar lipsește o parte esențială. Când vor fi realizate investițiile în parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze?

Aflăm din planul de restructurare că toate capacitățile pe cărbune fie se închid până la finalul anului 2025, fie intră în conservare sau în rezervă. 

Ce va pune în loc? Teoretic, parcurile fotovoltaice ar fi trebuit finalizate în 2023 - 2024, practic, știm cu toții că nici măcat un panou nu a ajuns în Gorj. Nici măcar nu s-au apucat de nivelat terenul. Despre ce vorbim?, nici măcar proiectul nu a fost făcut. 

În privința grupurilor pe gaze, lucrurile stau și mai rău. De doi ani se câcâie CE Oltenia să realizeze acele societăți de tip SPV, prin care să facă investițiile. Abia au făcut societatea cu Tinmar, prin care ar urma să se facă grupul pe gaze de la Turceni, dar cea cu Alro Slatina, prin care va fi făcută investiția de la Ișalnița, încă nu este făcută. Și, tot în teorie, grupurile pe gaze ar trebui să fie funcționale în 2026!

În ritmul în care se lucrează, până la finalul anului 2025, când se închide mineritul, multe din investițiile în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze nu vor fi nici măcar începute.

Vizualizări: 2,554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: