Actualitate

Guvernul expropriază și apoi închide cariera Jilț Sud. În acest an

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, publicată pe pagina oficială a Executivului, ultimul proiect de hotărâre se referă la exproprierea unui culoar din zona Carierei Jilț Sud. Bizareria constă în faptul că această carieră a CEO este printre primele care se închid. Conform planului de restructurare tocmai  revizuit, Jilț  Sud se închide în acest an iar din anul viitor încep lucrările de ecologizare pe locul deja fostei cariere. 
Surse din minerit spun că și aici ar fi vorba de bani și interese, urmând a avea loc exproprieri ”pe sprânceană” din calea ”lucrărilor miniere”( !), care lucrări se închid, după cum arată și graficul de lichidare a carierelor miniere, în anul 2023. Până una-alta, Guvernul a comunicat în felul de mai jos:

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 10 mai 2023:


(…)


28. PROIECT DE HOTĂR RE DE GUVERN pentru modificarea anexei nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr. 552/2018 privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Lucrări pentru punerea în funcţiune a capacităţii finale de producţie de 8.500 mii tone/an lignit la cariera Jilţ Sud"

Vizualizări: 1,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: