Actualitate

CEO a rămas fără două mii de angajați. „Au plecat din producție, nu și șefi!”

Complexul Energetic Oltenia a rămas fără două mii de salariați. Culmea, au plecat doar din producție, unde și-așa era mare nevoie de personal calificat. Dintre șefi, nema. Posturile sunt ocupate complet. În producție, unde e de muncă, cei rămași au fost încărcați cu și mai multe sarcini. Deși muncesc cât pentru doi, salariul nu e mai mare.

 Sindicalistul Manu Tomescu, de la Termocentrala Rovinari, spune că, doar în acest an, peste o mie de oameni au plecat din producție. Cum nu vin alții în loc și nici nu vor veni, cei care au rămas în cariere sau termocentrale ajung să muncească acum cât pentru doi oameni.

„Tot ce a plecat a plecat din producție. Numai anul acesta au plecat peste o mie de salariați din producție. Mai suntem undeva la 9.000 din 12.800. Când a fost creat acest program de închidere, eram 12.800. Toți oamenii lipsă azi sunt numai din producție. Fiecare om care a plecat, sarcina lui a fost luată de un coleg de-al lui, dar nu și salariul. Au fost doi oameni, a rămas unul, a preluat sarcinile celuilalt, dar nu și salariul”, a declarat Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Paradoxal, au ieșit la pensie doar oameni din producție. Șefii au rămas. „2.250 sunt cu contracte pe perioadă determinată. Dacă vă duceți în subunități, în organigramă, posturile de șefi sunt toate ocupate. Tot ce e lipsă e din producție. Au plecat numai din muncitori. Nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac. Și eu asta fac, trebuie să spun că în subunități, sunt preluate sarcini suplimentare, iar acest lucru se duce peste limita suportabilității. Se ajunge până când se întâmplă accidente”, a mai spus Tomescu.

... și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea! Cam așa vin intervențiile sindicaliștilor. Sunt precum știucile, zvâcniri pe distanțe scurte. În rest, ochii i-au avut deschiși, doar că priveau la pleoape, iar gura nu tăcea, fiindcă clefetea!

 

Vizualizări: 5,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: