Eveniment

Cearta cu iubita era să-l coste pușcăria 

Un bărbat din comuna gorjeană Peștișani a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, după ce a fost prins beat la volan. 

Fapta a avut loc în 20 martie, după miezul nopții. Autoturismul condus de acesta a fost oprit pentru control pe raza comunei Peştişani, pe drumul național DN 67 D. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Având în vedere rezultatul testării cu aparatul alcooltest, a fost condus la spitalul din Târgu Jiu, unde a fost examinat clinic şi, totodată, i s-au recoltat probe de sânge. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, a rezultat că avea o alcoolemie 1,89 g‰, la prima probă. 

Fiind audiat, acesta le-a spus anchetatorilor că, cu numai câteva ore înainte să fie oprit în trafic, a consumat 2.5l de bere cu alcool, pe fondul unui conflict avut cu prietena sa, după care a plecat cu mașina să-și cumpere țigări.

În fața instanței, acesta le-a spus magistraților că știe învinuirile care i se aduc, dar și că recunoaşte şi regretă faptele săvârşite. ”În acord cu dispoziţiile art. 374 cod pr.penală în prezenta speţă se constată că inculpatul a dat declaraţii sincere încă din faza urmăririi penale recunoscând că a condus autoturismul într-o stare care atrage răspunderea penală, respectiv cu alcoolemia peste limita legală, aspecte reţinute în rechizitoriu, inculpatul a explicat circumstanţele comiterii infracţiunii, observând și că a fost surprins la o oră târzie, respectiv la ora 0.22, când circulația era foarte redusă”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Magistrații au dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. 

Șoferul imprudent are la dispoziție 10 zile de la comunicare pentru a contesta hotărârea dată în 15 septembrie de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu. 

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: