Politică

Ce temă a primit prefectul de Gorj de la „stăpân”

„Prefectul a primit o nouă temă de la stăpân și e într-o permanentă campanie electorală!” E afirmația ce vine de la primarul Marcel Romanescu după dezbaterea publică de la Târgu Jiu privind realizarea unei stații de tratare și sortare a deșeurilor, așa cum autoritățile sunt obligate de Uniunea Europeană.

Prefectul s-a plâns că n-a fost invitat la dezbatere. Primarul i-a răspuns: „Dezbaterea a fost publică. Nu îți trebuie invitație personală ca să te prezinți. Domnul prefect a aflat de această dezbatere și înseamnă că s-a știut. Vom merge mai departe cu toată opoziția domnului prefect. Vom continua aceste demersuri și aceste întâlniri cu cetățenii și cu autoritățile abilitate. Dacă dumnealui are altă propunere o așteptăm. Să spună unde s-ar putea face această stație. N-a venit cu nicio soluție. E într-o permanentă campanie electorală și îl înțeleg. Atâta timp cât stăpânul tău îți dă teme și trebuie să le valorifici cumva, intri într-o astfel de situație. Te prezinți la dezbateri publice neștiind despre ce e vorba. E condiție impusă de UE ca în toate județele să existe o astfel de stație de tratare și sortare”.

Primarul Marcel Romanescu a mai declarat că au fost discutate mai multe locații pentru această stație.

„Au fost luate în calcul mai multe variante. Suntem obligați să avem această stație de tratare și sortare. Ca autoritate publică locală, obligația îi revenea Consiliului Județean, dar noi încercăm să nu lăsăm Târgu Jiul sub gunoaie. E riscul pe care îl putem avea dacă nu realizăm această stație de tratare și sortare. Am identificat o zonă cumva protejată de o pădure, unde să putem realizăm această stație de tratare și sortare”, a mai punctat Marcel Romanescu.

Ultima inepție lansată în rândul cetățenilor constă în faptul că urmează să fie făcut în aceeași zonă și un crematoriu de animale. Minciuna a fost livrată tot din rândul "politicienilor porecliți" , în realitate neexistând un asemenea proiect, societatea Edilitara având un contract cu singurul crematoriu din Oltenia, aflat în județul Dolj! 

Așa cum ne-au obișnuit, din păcate, neputincioșii politici preferă să lanseze informații false pentru o mână de voturi, în loc să vină cu idei constructive. Într-un moment de sinceritate, prefectul ar face bine să explice public, care este diferența dintre o groapă de gunoi și o stație de sortare. Nu de alta, dar fiind reprezentatul guvernului în teritoriu se presupune că are noțiunea termenelor și un minim habar de prevederile și obligațiile impuse de lege. Doar se presupune!!! Pentru o mai bună înțelegere, îl ajutăm cu o poză a unei stații de sortare. Groapa de gunoi o știm cu toții!

P. S. Intenționat am lăsat în captura foto și câteva rânduri pentru propagandiști! Dați click pe poză! 

Vizualizări: 3,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: