Politică

Primele probe, în februarie

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au aflat de la administrație că grupul 5 de la Termocentrala Rovinari nu va fi pus în funcțiune nici în acest an.

Modernizat de aproape zece ani, grupul ar fi trebuit pus în funcțiune în 2019, apoi în 2020 și s-au tot dat termene. Anul trecut, în primăvară, era informat chiar premierul de atunci, Nicolae Ciucă, că grupul va fi pornit în luna mai. Nu s-a întâmplat, s-a dat un termen și pentru toamna trecută, apoi pentru primăvara și toamna acestui an.

Acum, liderii sindicali spun că au fost informați că primele probe vor fi făcute în februarie. Și mai spun că vor să ceară explicații pentru asta de la ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Dacă erau lideri sindicali cu adevărat, îi luau la întrebări pe directori.

Partea proastă este că, potrivit planului de restructurare, toate grupurile pe cărbune trebuie trecute în rezervă de capacitate la finalul anului 2025. Cu alte cuvinte, grupul modernizat ar funcționa la capacitate doar un an și ceva, deși investiția a fost făcută pentru 15 ani.

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: