Social

Ce spun autoritățile despre cazurile de copiii intoxicați

Șase elevi cazați la internatul Colegiului Național Spiru Haret din Târgu Jiu, cu vârste de 17 - 18 ani, au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, acum două zile.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a făcut o anchetă.

“În urma anchetei desfăşurate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj s-au efectuat prelevări de probe pentru determinări microbiologice de pe suprafeţele care vin în contact cu produsele alimentare, ustensile şi mâinile personalului care deserveşte blocul alimentar;

S-au identificat anumite neconformităţi privind starea de întreţinere a unor echipamente şi utilaje aflate în incinta cantinei colegiului, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 10000 lei conform H.G. 984/ 2005 cu modificările şi completările ulterioare şi s-a acordat un termen de remediere a acestor nereguli.

În funcţie de rezultatele analizelor din produsele alimentare prelevate de reprezentanţii D.S.P. Gorj şi a rezultatelor testelor de sanitaţie efectuate de inspectorii instituţiei noastre vom putea confirma sau nu focarul de toxiinfecţie alimentară”, a transmis DSVSA Gorj.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: