Actualitate

Ce probleme a constatat Arafat după cutremurul din Gorj

Raed Arafat c constatat că nu au fost probleme deosebite după cutremurul care a avut loc luni, în Gorj, dar a recomandat cetățenilor să nu mai sune la 112 să anunțe că a fost cutremur, ci numai dacă acesta a avut efecte.

Raed Arafat a apreciat că primele reacții ale instituțiilor după cutremurul din Oltenia au fost cele normale și a făcut recomandări cu privire la felul în care ar trebui să acționeze cetățenii.

„Din punctul de vedere al situațiilor de urgență, în momentul în care a avut loc cutremurul, acolo unde a fost el resimțit, inspectoratele pentru situații de urgență au intrat în procedura lor normala, prevăzută de verificări. Nu am primit apeluri la 112 care să anunțe urgențe ca urmare le cutremurul respectiv. După care, normal, echipele de la inspectorate au ieșit și au verificat zonele în care s-a resimțit cutremurul. Ele verifică, în primul rând, zonele pe care le-au identificat înainte ca fiind zone vulnerabile. Din fericire, astăzi, nici n-au venit apeluri la 112, nici nu s-a identificat nimic din punct de vedere al impactului cutremurului în județele în care s-a resimțit”, a explicat, la digi24, Raed Arafat cu privire la cutremurul din zona Olteniei.

Acesta a mai precizat că nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul ci doar dacă acel cutremur are efecte: „Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul. Ei trebuie să fie conectați, dacă se întâmplă un cutremur cu efecte, vom veni cu mesaje. Mesajele prima dată vin pe ro-alert dar și pe aplicația DSU pe care am recomandat-o, ea a fost actualizată. A fost acum o nouă actualizată, se poate intre pe Google Store sau pe Apple Play pentru update, s-au rezolvat anumite bug-uri care erau în aplicație. Descărcând aplicația DSU poți avea foarte multe informații, inclusiv mesaje transmise din partea noastră”.

 

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: