Actualitate

CE Oltenia își crește capitalul social, după ce tocmai l-a redus

Complexul Energetic Oltenia și-a redus în octombrie capitalul social cu un miliard de lei noi, dar în luna noiembrie intenționează să îl majoreze.

Astfel, în octombrie a redus capitalul social pentru a scăpa de pierderile acumulate în anii trecuți. “Aprobarea acoperirii parțiale din pierderea contabilă cumulată înregistrată de Societatea Complexul Energetic Oltenia SA la 31.12.2020, de către toți acționarii societății, a sumei de 1.000.000.000 de lei, prin reducerea capitalului social de la 1.270.318.090 lei la 270.318.090 lei”, a fost decizia acționarilor.

Ei bine, în noiembrie va urma o majorare de capital social. “Aprobarea declanșării operațiunii de majorare a capitalului social al Societății Complexul Energetic Oltenia SA cu valoarea terenurilor pentru care au fost obținute certificate de atestare a dreptului de proprietate și pe care vor fi amplasate noile investiții”, se arată într-un document al CE Oltenia, investițiile fiind referitoare la parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze care urmează a fi realizate.

Toate aceste proceduri financiare prin care trece CE Oltenia sunt făcute cu scopul de a convinge Comisia Europeană să aprobe planul de restructurare, care este în analiză din august anul trecut.


 

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: