Actualitate

Ce creșteri salariale e dispus CEO să le ofere salariaților 

5,3%. Atât ar fi dispusă conducerea Complexului Energetic Oltenia să adauge la veniturile minerilor și energeticienilor din luna aprilie. "Sunt creșteri derizorii", reacționează sindicaliștii care spun că e loc de mai mult. 

Sindicalistul Cristian Lădaru spune că bugetul prezentat liderilor de sindicat e făcut "pe genunchi" și că nu va fi acceptată o majorare aproape nesemnificativă așa cum propun șefii CEO. "Sunt creșteri derizorii. Nu vă pot da cifre concrete cu ce vom cere", spune liderul de sindicat. 

 

Într-un interviu la Radio Infinit, sindicalistul a subliniat ce deja știe toată lumea. Ministrul Energiei Sebastian Burduja e cel mai habarnist din câți au fost în ultimii ani.

 

"Ministerul Energiei are cea mai slabă conducere din ultimii zece ani. Numai prin declarațiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, a înfundat societatea asta de e aproape fără ieșire. E hotărât să renunțe la energia pe cărbune a pus toată Oltenia pe butuci", a mai spus Lădaru. 

 

Noi discuții între Directorat și sindicaliștii vor fi vineri. Până la sfârșitul lunii viitoare, trebuie să se ajungă la un numitor comun pentru ca, de la 1 aprilie, să intre în vigoare noul contract colectiv de muncă pentru cei circa nouă mii de salariați ai producătorului de energie.

Vizualizări: 3,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: