Actualitate

Câți salariați CEO pierd voucherele de vacanță

Salariații care au venituri lunare de peste 8.000 de lei nu mai primesc vouchere de vacanță în următorii trei ani, dacă lucrează la instituții publice sau la entități de stat.

Potrivit legii austerității, acestea “acordă, anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 -31 decembrie 2026, personalului ale căror salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei”.

La Complexul Energetic Oltenia, de exemplu, sunt afectați toți salariații. Circa o mie dintre ei nu mai primesc deloc bonurile de vacanță, pentru că au salarii de peste opt mii de lei. Celelalte mii de salariați vor avea voucherele limitate la 1.600 de lei, acum fiind la nivelul unui salariu mediu brut pe economie, care este dublu.

Astăzi se întrunește comisia de negociere la Complexul Energetic Oltenia. Pachetul de măsuri fiscale ar putea aduce și reducerea la jumătate a veniturilor celor din Directorat, reducerea unor posturi de conducere, deloc puține, dar și o diminuare a bonurilor de masă. Deocamdată se fac analize, pentru a vedea ce prevederi se aplică în companiile cu capital majoritar de stat și care sunt doar pentru instituțiile publice.

Vizualizări: 5,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: