Actualitate

Carierele miniere nu pot fi resuscitate doar cu vorbe

Politicienii promit că luptă pentru amânarea închiderii carierelor miniere, dar nu par să știe situația din teren. Nu mai este suficientă voința politică, ci este nevoie de bani pentru investiții.

“Situația în minerit și energie e catastrofală. Nu ai ce îndrepta fără a investi, fără a aduce piesele necesare. Au lăsat CEO să ajungă în această situație cu gândul că ar fi o închidere rapidă”, afirmă Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii.

De altfel, compania recunoaște că nu face nici măcar reparațiile programate. “În semestrul I al anului 2023 s-au executat lucrări de întreținere, revizii și reparații (cu fonduri pe activitatea de producție și activitatea de investiții) în valoare totală de 48,71 milioane lei, reprezentând un procent de 25,97% din totalul valorii programate pentru anul 2023 (revizia 3 PAI) și în procent de 49,8% pentru semestrul I al anului 2023”, se arată într-un raport al Consiliului de Supraveghere.

Numărul orelor de întreruperi accidentale mecanice și electrice, în primele șase luni ale anului 2023, sunt de 7.516 ore, se mai arată în raport.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: