Actualitate

Câți nevăzători au permis de conducere în Gorj

Se anunță noi anchete penale după cazul medicilor șpăgari din Gorj. Aproximativ 170 de gorjeni au și permis de conducere, dar și certificat de nevăzători. Acestea se bat în cap, dar nu ne miră mai ales după ce ultimele percheziții din Gorj au ținut primele pagini ale publicațiilor centrale. Doi medici, o asistentă și o femeie de serviciu au făcut o avere după ce au luat șpagă de la oameni care au ieșit la pensie pe caz de boală.

Sunt, în total, la o primă strigare 170 de gorjeni nevăzători în acte, dar cu permis de conducere. Deși, în mod normal, o persoană cu un astfel de handicap nu ar trebui să aibă dreptul de a conduce o mașină. Se anunță verificări pe această linie și nu e exclus să vorbim de noi dosare penale dacă se va dovedi că documentele au fost obținute fraudulos.

În această săptămână, procurorii anticorupție au descoperit o adevărată fabrică de documente medicale false. Un medic expert de la Casa de Pensii e acuzat că a luat șpagă de 75 de ori doar într-o lună ca să elibereze acte false. A fost ajutat de o asistentă medicală și de o femeie de serviciu care racola oamenii direct din Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, dar și de un medic oftalmolog. Primii trei vor petrece următoarea lună în spatele gratiilor, iar medicul oftalmolog a fost plasat în arest la domiciliu.

Mita era între 300 și 1000 de lei și toți cei patru membri ai rețelei își făceau parte. Cu documente false, mulți gorjeni au obținut decizii de pensionare sau certificate de încadrare în grad de handicap ori permise de conducere.

Vizualizări: 6,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: