Actualitate

Câte pensionări sunt anunțate la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a anunțat pentru acest an 900 de pensionări, dintre care 200 au avut deja loc. Informația a fost dezvăluită nu de companie, ci de Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene a Ocupării Forței de Muncă Gorj, care nu a fost notificată până acum în privința unor concedieri colective.

Estimarea privind numărul de pensionări a fost însă făcută înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă cum trebuie interpretată Legea 197/2021, și anume în sensul că salariații care au 30 de ani vechime, dintre care 25 lucrați în cariere miniere sau termocentrale pe cărbune, se pot pensiona la 52 de ani.

Compania nu reface calculele, până nu vede motivarea. “Decizia acestei instanțe emisă în data de 13.03.2023 urmează a fi motivată și publicată în Monitorul Oficial. Ulterior motivării deciziei vor exista elementele necesare estimări influenței asupra personalului CE Oltenia și posibilitatea stabilirii numărului de angajați care pot îndeplini condițiile de pensionare. Drept urmare, în acest moment nu se poate estima influența asupra planului de restructurare a CE Oltenia”, a precizat compania într-un răspuns dat presei acum o săptămână.

Ei bine, în vară se închid două grupuri pe cărbune și perimetrele miniere aferente și tot cam atunci se așteaptă aplicarea legii, așa cum a fost gândită acum doi ani.

Vizualizări: 6,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: