Politică

Vîlceanu susține că nu a fost certat de Ciucă, în ședința de guvern

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu a fost apostrofat de către premierul Nicolae Ciucă, miercuri în ședința de guvern pentru că i-ar fi criticat în public pe doi miniștri PSD, au declarat surse politice. Reacția premierului a creat nemulțumiri la vârful PNL, Florin Cîțu și apropiații acestuia fiind deranjați de atitudinea acestuia.


Premierul Nicolae Ciucă i-ar fi atras atenția lui Dan Vîlceanu să nu-și mai atace public colegii de Guvern. Și vicepremierul PSD Sorin Grindeanu ar fi spus în ședință că este o premieră ca un ministru să critice public colegii din Executiv.

 

De precizat este că Dan Vîlceanu este un apropiat al președintelui PNL, Florin Cîțu iar reacția premierului l-a deranjat pe acesta."Nu este prima oară când premierul ține partea miniștrilor PSD și își critică proprii miniștrii. Acest lucru va trebuie clarificat într-o ședință internă", au declarat surse liberale.

„Nu, nu mi-a reproşat niciodată domnul Ciucă aşa ceva. Asta a fost o remarcă a domnului Grindeanu. Domnul Ciucă ne-a rugat, ca de fiecare dată, să nu mai vorbim în contradictoriu în spaţiul public. Domnul Grindeanu a spus într-adevăr acest lucru că am discutat despre miniştrii PSD de la Guvern. Nu am apostrofat pe nimeni. Puteţi să luaţi şi dvs imaginile şi să vedeţi că nu spun despre nimeni, ci spun un lucru de notorietate publică faptul că la MS şi Ministerul Muncii de ani de zile nu există o absorbţie bună pe fonduri europene”, a declarat Dan Vîlceanu, joi la Parlament.

Întrebat de presă cum vede faptul că un premier susţinut de PNL ia apărarea miniştrilor PSD, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a replicat: „Nu o văd nicicum. Nu am ce să văd. Sunt discuţii pe care le avem în Guvern. Nu cred că e problema de simţământul cuiva, al meu sau al altui coleg, ci pur şi simplu este premierul României, este premierul pe care PNL îl susţine, a fost votat în partid şi bineînţeles că trebuie să îşi facă datoria de premier de coaliţie”, a completat Vîlceanu.

 
Vîlceanu i-a criticat luni, la Guvern, ministrul Muncii, Marius Budăi și pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila pentru slaba absorbție de către aceste ministere a fondurilor UE.

Vizualizări: 1,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: