Actualitate

Apel pentru amânarea închiderii CE Oltenia

Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, face apel către toți liderii de sindicate, pentru a protesta în vederea renegocierii unor termene din planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. 

”Fac un apel către toate sindicatele, să ne așezăm la aceeași masă și să luăm decizia de a protesta pentru prelungirea vieții Complexului Energetic Oltenia. Să nu acceptăm scoaterea din funcțiune a niciunui grup, până nu vedem ceva concret pus în loc. Când spun concret, nu mă raportez la mult promovatele parcuri fotovoltaice, fiindcă beneficiarii lor sunt doar niște speculanți, bine ancorați în sistemul energetic, pe care nu îi interesează latura socială a angajaților CEO, nici producția energetică de care statul român are atâta nevoie pentru a putea stabili un echilibru", a transmis Munteanu.

Liderul sindical a spus că salariații au nevoie ca activitatea companiei să continue. "Este evident că, în CEO, nu toată lumea se încadrează să iasă la pensie, avem nevoie ca acest Complex să funcționeze mulți ani de acum înainte, iar politicienii de Gorj să arate concret ce hârtii au făcut ei pentru asta! De vorbe și promisiuni oamenii sunt sătui, de certurile factorilor de decizie de asemenea, cred că suntem la un moment zero, când se impune o asumare. Faptul că, urmare a prăbușirii CEO duce indirect și la pierderea independenței energetice a României, asta pe lângă prăbușirea economică a județului Gorj, cred că nu mai permite nimănui să simuleze interes, ci să devină aplicat. Lansez acest îndemn tuturor colegilor și oamenilor de bine care înțeleg importanța acestor momente. Fără atitudine și o implicare reală, devenim, cu toții, complicii unor trădători lipsiți de scrupule”, a fost mesajul liderului.

Reacția acestuia vine ca urmare a bâlbelor parlamentarilor sau a lipsei de reacție a acestora. 

Vizualizări: 3,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: