Actualitate

Pîrvulescu: Noi tot închidem la grupuri, fără să punem nimic în loc

Complexul Energetic Oltenia respectă la virgulă planul de restructurare doar pe partea de închidere de capacități. În privința investițiilor în parcuri fotovoltaice și grupuri de gaze, totul este atât de întârziat, încât nimeni nu crede că ar putea fi respectat termenul de 2026 pentru punerea acestora în funcțiune.

Până și fostul manager al CE Oltenia, Daniel Burlan, a spus că planul de restructurare ar trebui renegociat, pentru ca închiderile de capacități să fie corelate cu investițiile noi. “Noi tot închidem la grupuri, fără să punem nimic în loc”, a spus și președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

În ciuda secretomaniei din jurul planului de restructurare, adevărul a ieșit la lumină. De la 1 ianuarie 2026 vor mai rămâne doar trei grupuri energetice la Complexul Energetic Oltenia, dar și acelea în rezervă de capacitate. Iar până atunci, în cel mai fericit caz vor fi gata parcurile fotovoltaice. În privința grupurilor pe gaze, este greu de crezut că acestea vor fi vreodată făcute.

Asta arată că scopul nu a fost de fapt eliminarea producătorilor de energie poluantă, ci subminarea siguranței energetice a României. Scop aproape atins.

Vizualizări: 2,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: