antiVirale

Cât vom da pe mielul de Paște?

Tradiția sacrificării unui miel de Paște s-ar putea să fie cam pe final, din cauza prețurilor. Între 40 și 50 de lei pe kilogram este prețul vehiculat.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu, susţine că preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui se va situa între 45 şi 50 de lei.

“Preţul corect, cu scumpirea şi dublarea furajelor, undeva la 45-50 de lei. Dacă este sub, este o problemă a fermierului. Acum se vând nişte miei mai mici. Nu pot să vândă toţi fermierii din România. Acum de Paşte vând acei fermieri care pot mulge oile mai departe. De ce? Oaia are trei producţii. Lâna nu o mai luăm în calcul, că ne costă mai mult să o tundem ca să o vindem, rămân laptele şi mielul. Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele. Alţi fermieri care nu vând în perioada pascală lasă mielul să sugă până către jumătatea verii, măcar recuperează şi transformă laptele în carne”, a spus Nicolae Cioranu la Prima News.

Românii care își permit să ia un miel de Paște preferă să îl achiziționeze direct de la stână, nu din supermarket.

 

Vizualizări: 1,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: