Actualitate

Cât costă rezerva de capacitate la CE Oltenia

Au rămas mai puțin de doi ani și jumătate până când carierele miniere și grupurile energetice pe cărbune ale Complexului Energetic Oltenia vor intra în rezervă de capacitate.

De la 1 ianuarie 2026, lucrurile se schimbă fundamental la CE Oltenia, pentru că societatea nu mai primește ajutor de stat.

Cineva trebuie însă să suporte această rezervă de capacitate, adică menținerea la dispoziția dispecerului național a unor grupuri energetice care să poată fi pornite oricând va fi nevoie.

Fostul manager al CE Oltenia, Daniel Burlan, a avansat în spațiul public informația că vorbim de costuri de 200 de milioane de euro pe an. Deocamdată sunt discuții cu ANRE și Transelectrica, în vederea găsirii unei soluții.

Rămâne însă de văzut dacă minerii și energeticienii vor avea aceleași drepturi salariale ca până acum sau mai pierd din ele când vor fi transferați pe Filiala de Lignit. Oricum, dacă societatea nu produce, vor pierde bani, pentru că nu vor mai lucra noaptea sau în weekend decât în mică măsură.

Vizualizări: 1,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: