Eveniment

Bătut pe strada Prieteniei din Rovinari. Cum a fost pedepsit agresorul!

Un individ din comuna gorjeană Plopșoru, care a agresat un bărbat pe o stradă din Rovinari, a fost condamnat la o pedeapsă de 1800 de lei amendă penală. Gorjeanul a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Fapta pentru care acesta a fost amendat penal s-a petrecut în 12 iunie 2018. Bărbatul agresat venise în Rovinari alături de soție, fiul lor și tatăl său pentru a lua parte la festivităţile organizate la Şcoala Generală nr. 1 Rovinari, cu prilejul încheierii anului şcolar. Ulterior, în jurul orei 13:30, cei patru s-au deplasat în zona pieţei din Rovinari.

A parcat mașina personală pe strada Prieteniei, după care s-a deplasat la un magazin din apropiere. La revenirea la autoturism, în momentul în care a deschis portiera autoturismului, fără să se aștepte, a fost lovit cu picioarele în zona laterală dreapta a abdomenului şi a antebraţului drept de către bărbatul din Plopșoru.

La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut cont de faptul că agresorul figura cu avea antecedente penale. ”Instanţa va avea în vedere gradul ridicat de pericol social al infracțiunii săvârșite concretizat în valorile sociale care au fost vătămate (integritatea fizică şi psihică a persoanei), urmările acesteia, raportat la intensitatea loviturilor şi leziunilor suferite de către partea civilă, necesitând pentru vindecare un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale, precum și persoana inculpatului, antecedenta penală”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Bărbatul agresat s-a constituit parte civilă cu suma de 5000 lei, cu titlu de daune morale. Instanța însă a stabilit ca agresorul să-i achite 3000 lei. ”Referitor la daunele morale este cert că persoana vătămată a suferit un prejudiciu moral prin suferinţa care i-a fost cauzată ca urmare a loviturilor primite şi prin starea de teamă care i s-a creat. Cu toate că stabilirea despăgubirilor pentru un prejudiciu moral nu se poate face cu exactitate instanţa trebuie însă să aibă în vedere repercusiunile pe care fapta inculpatului le-a avut asupra persoanei vătămate din punct de vedere fizic şi psihic”, se mai arată în hotărâre. 

Astfel, pe lângă amenda penală și daunele morale, agresorul va trebui să mai achite 650 lei cheltuieli judiciare către stat, precum și 1000 de lei către bărbatul agresat, sumă ce reprezintă onorariul apărătorului său.

Hotărârea pronunțată în data de 9 mai de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: