Actualitate

Casa de Pensii nu le va da dreptate

Prefectura Gorj a cerut clarificări de la Casa de Pensii, în legătură cu salariații ELCFU din cadrul Complexului Energetic Oltenia, precum și în legătură cu salariații care au lucrat la Termoserv și la prestatorii de servicii desprinși cândva din Regia Lignitului.

Clarificări în legătură cu cine beneficiază de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare.

Numai că din punct de vedere al Caselor de Pensii lucrurile sunt clare, au directivă dată la nivel național cum că acești salariați nu se încadrează în Legea 197/2021, pentru că activitatea nu ar avea legătură directă cu producția de energie pe cărbune. De exemplu, în cazul celor de la ELCFU, interpretarea Casei de Pensii este că aici vorbim de siguranța traficului feroviar, care nu ar avea legătură cu producția de energie, chiar dacă sunt căi ferate uzinale pe care a fost transportat cărbunele. Și doar aici vorbim de aproape 500 de salariați ai CE Oltenia.

Cert este că acești oameni nu își vor găsi dreptatea decât în instanță, deoarece Casa de Pensii nu le va da dreptate altfel. Cel mai bine pentru ei ar fi să se organizeze și să găsească un avocat bun, dacă sindicatele nu îi ajută în acest sens.

Vizualizări: 3,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: