Actualitate

Cărbunele e pe ducă. „Niciodată n-a fost atât de rău!”

Nu trebuie să vină cineva să pună lacătul pe termocentrale, că specialiștii fără nume din Complexul Energetic Oltenia și din Ministerul Energiei par să-l pună singuri. Cărbunele e tot la coadă în Sistemul Energetic Național. Livrează puțin peste 600 de MW. Funcționează cu două grupuri și niciodată n-a fost mai rău ca acum. O spune un lider de sindicat care lucrează de peste trei decenii la Termocentrala Rovinari.

 

Un grup la Rovinari și unul la Turceni. Doar cu două grupuri energetice mai produce Complexul Oltenia cărbune. Asta în timp ce eolienele produc de două ori mai mult, iar hidrocentralele de aproape cinci ori mai multă energie. „Ne așteaptă timpuri grele. Eu am peste 30 de ani în această activitate și niciodată n-a fost mai rău ca acum. Mă refer la producție, la cum se funcționează. Din experiența mea, niciodată nu a fost mai rău. Noi mergem cu două grupuri. Unul la Rovinari și unul la Turceni, ceea ce înseamnă 300 și ceva de megawatti, până în 400. Producția asta o făceam pe timpuri cu un grup și ceva numai la Rovinari”, a declarat sindicalistul Manu Tomescu.

 

Tot el atrage atenția colegilor săi să fie cu băgare de seamă când vine vorba de introducerea primelor și sporurilor în salarii. Ar putea fi o iluzie, „o pălăleală groaznică” așa cum a descris-o și Constantin Crețan.

 

„Să fie prudență cu băgarea acestor sporuri în așa fel încât salariații care lucrează în zonele de producție 24 de ore din 24 să nu aibă de suferit cum au avut de suferit la ultimele negocieri ale CCM, când tocmai acești angajați au primit cea mai mică sumă”, a mai transmis Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: