Eveniment

Profesorii câștigă procesele la primul termen

Profesorii gorjeni care cer în instanță recalcularea indemnizaţiei de condcediu de odihnă pe perioada anilor 2019-2023 şi a indemnizaţiei de hrană câștigă procesele la primul termen.

“Obligă unitatea de învățământ pârâtă la recalcularea indemnizațiilor pentru concediile de odihnă efectuate de membrul de sindicat în perioada 2019 - 2023, la unitatea pârâtă, cu luarea în considerare la calculul cuantumului acestora şi a indemnizației de hrană de care a beneficiat membrul de sindicat. Obligă unitatea de învățământ pârâtă la plata către membrul de sindicat a diferențelor de drepturi băneşti rezultate din recalculare, sume ce vor fi actualizate cu indicele de inflație de la data achitării fiecărei indemnizații de concediu şi până la data plății sumelor datorate, precum şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferentă, de la data achitării fiecărei indemnizații de concediu şi până la data plă?ii sumelor datorate”, este decizia de joi a Tribunalului Gorj, în cazul unui profesor din Văgiulești.

Tot joi au obținut sentințe similare profesori din Prigoria, Turceni, Bumbești Pițic, Samarinești, Bustuchin, Roșia de Amaradia etc., fiind zeci de cauze judecate într-o singură zi.

În anii trecuți, în situații similare, au fost luate decizii politice pentru acordarea acestor drepturi, fiind clar că zecile de mii de procese intentate la nivel național vor fi pierdute de unitățile de învățământ.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: