Actualitate

Lider sindical: E o mare păcăleacă pe care le-o trage Plaveti

Un lider de sindicat trage un semnal de alarmă: „Minerii vor fi păcăliți groaznic!” Afirmația îi aparține lui Constantin Crețan, care a declarat la Radio Infinit că minerii se vor bucura când le vor fi incluse primele și sporurile în salariul de bază, dar, în realitate, nu vor câștiga nimic în plus. „E o păcăleală pe care le-o trage Plaveti cu organizațiile sindicale”, declară Crețan.

 

Constantin Crețan spune că includerea sporurilor în salariul de bază nu va fi cu prea mult beneficii pentru mineri și energeticieni. Dimpotrivă. Ar putea fi o capcană. „Atrag atenția destul de clar: Minerii și energeticienii vor fi păcăliți groaznic și vă spun de ce. Această mașinație pe care o face conducerea Complexului Energetic Oltenia împreună cu sindicatele e o strategie prin care oamenii vor pierde. Îi duc în eroare introducându-le în salariul de bază anumite drepturi și, de fapt, nu e niciun fel de creștere și în salariul de bază. Ei o să fie mulțumiți că le-a crescut salariul de bază, dar creșterea e nesemnificativă”, a declarat Constantin Crețan.

 

Sindicalistul a adăugat că salariații companiei riscă să fie păcăliți de liderii care negociază pentru ei în cârdășie cu administrația care vrea să rămână cu sacii în căruță, nicidecum să se gândească la binele salariaților.

 

„Aș fi de acord dacă ar fi să bage adaosuri și alte drepturi, dar nu să bagi în salariul de bază sporuri pentru condiții deosebite de muncă care arată că sunt condiții de muncă. Să bagi acele sporuri, înseamnă că ai renunțat la grupa de muncă. E o păcăleală pe care le-o trage Plaveti cu echipa lui, cu organizațiile sindicale și oamenii vor fi induși în eroare când vor vedea acele bruturi care sunt drepturile lor incluse în salariile de bază. Unii dintre liderii de sindicat nu văd decât interesele lor”, a mai spus Crețan.

Vizualizări: 1,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: