Ultima oră

Canicula face ravagii în sudul României

A fost un weekend canicular în sudul României și nu se anunță răcoare nici în săptămâna care va urma, pentru că va fi cod portocaliu de caniculă. 

Vremea extrem de caldă de săptămâna trecută a fost doar un fel de  încălzire pentru săptămâna caniculară care va urma, mai ales în sudul și vestul țării. 

Duminică, maximele au ajuns la 37 de grade la umbră în sud, dar temperatura resimțită la soare a fost de 41 de grade. Se poate și mai rău pentru că se anunță chiar 40 de grade la umbră. 

În majoritatea orașelor există puncte de prim-ajutor programul lor de de luni până vineri, între orele 11 şi 18, iar acolo oamenii se pot hidrata sau primesc ajutor în caz de nevoie. 

Medicii reamintesc că expunerea îndelungată la temperaturi ridicate reprezintă o agresiune asupra organismului. Pot să apară stări de leşin, ameţeli, crampe musculare şi tulburări de ritm cardiac.

Dacă ziua e sufocant, nici noaptea nu e foarte bine pentru că nopțile au devenit tropicale, temperaturile nu mai scad sub 20 de grade, iar disconfortul termic este accentuat.

Meteorologii anunță că valul de căldură ar putea persista toată săptămâna, iar codul galben din weekend se transformă în cod portocaliu.

Medicii recomandă să purtați haine lejere, să vă hidratati și să nu ieșiți din casă la ore de vârf, dacă nu este absolut necesar!

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: