Ultima oră

Temperatură la sol de 60°C în Europa!

Spania, Grecia şi Italia au fost străbătute de un val de căldură extremă, din cauza căruia temperatura la sol a atins 60°C.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) preconizează în această perioadă un val de căldură în toată zona mediteraneeană, cu temperaturi maxime care depăşesc 40°C.

Spania este țara cea mai afectată de această caniculă, iar la începutul săptămânii actuale a fost atins un vârf de 45°C, în Andaluzia.

De asemenea, marţi, temperatura la nivelul solului a depăşit 60°C în Extremadura, o regiune situată în sud-estul Spaniei, potrivit Observatorului european Copernicus.

Potrivit satelitului european, 13 dintre cele 17 comunităţi autonome spaniole au fost plasate în prezent în stare de risc de caniculă puternică, iar unele în risc extrem.

Extrem de afectată de caniculă este și Italia unde temperaturile ar putea atinge 48°C, în Sicilia şi Sardinia. Zece oraşe, inclusiv Roma şi Florenţa, au fost plasate în alertă de caniculă.

Canicula extremă a ucis o persoană în Italia, un muncitor în vârstă de 44 de ani, care muncea la 40°C la Lodi, în apropiere de Milano, care şi-a pierdut cunoştinţa.

ONU a anunţat recent că lumea a înregistrat, la începutul lui iulie, cea mai cladă săptămână din istorie.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: