Actualitate

Când s-ar putea relua lucrările la hidrocentralele din Defileu

Proiectul hidrocentralelor de pe râul Jiul va fi reluat de Hidroelectrica, după ce o hotărâre de Guvern a stabilit că proiectul este de utilitate publică și interes național. Finalizate în proporție de 90%, lucrările au fost oprite în 2017 de Curtea de Apel București, la solicitarea mai multor ONG-uri de mediu.

 

Autoritățile din Gorj au fost într-o vizită de lucru alături de oficiali de la București și au stabilit calendarul de obținere a documentelor pentru ca, în acest an, să fie reluate lucrările, transmite Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

 

“Am avut o întâlnire de lucru. Decizia este de a finaliza proiectul. Am discutat concret pașii pentru obținerea avizului de mediu. Documentația pentru avizul de la Parcul Național Defileul Jiului trebuie, de asemenea, depusă. Cred că anul acesta, în urma obținerii avizului de mediu, noi vom emite autorizația de construire și cred că vor fi reluate lucrările pentru a pune în funcțiune hidrocentralele în care s-au investit sute de milioane de euro”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

 

Finalizarea proiectului Bumbeşti-Livezeni va asigura injectarea în Sistemul Energetic Naţional a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodării şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an.

 

Vizualizări: 1,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: