Social

Când rămân motrenii fără apă caldă și căldură

“Mai avem bani să funcționăm o lună - două”, a fost mesajul directorului UATAA Motru, Dorel Drăghici, de acum câteva zile, când atrăgea atenția asupra faptului că asociațiile de proprietari au datorii de 16 milioane de lei.

Pe de altă parte, Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) Motru a depășit și în acest an termenul de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2, astfel că ar putea pierde autorizația de mediu.

Mai mult, UATAA ar putea fi sancționată oricând de către Administrația Fondului de Mediu prin calcularea de penalități pentru certificatele de CO2 neachiziționate până la data limită - 30 aprilie.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a reușit să achiziționeze în termen doar 12.500 de certificate din totalul de 48.000. Este vorba doar de un sfert din necesar.

Anul trecut, autoritățile se plângeau că ar putea rămâne școlile, spitalul, fără agent termic în prag de iarnă și că nu au timp să ia măsuri pentru a asigura surse alternative. A trecut un an în care nu s-a făcut nimic, o să vină iarna în câteva luni și autoritățile se vor plânge din nou.

Vizualizări: 1,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: