Actualitate

Când pot fi accesați banii din FTJ

În perioada 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024, IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș vor putea depune cereri de finanțare pentru dezvoltarea investițiilor productive. 

Programul Tranziție Justă se adrează firmelor cu sediul social/punct de lucru în județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș.

Valoarea maximă a finanțării nerambursabile este 8 milioane euro / proiect, iar valoarea minimă  este de 200.000 euro/proiect. Intensitatea sprijinului variază între 60% și 75% în funcție de județ.

Investițiile eligibile vizează crearea unei noi unități, extinderea unei unități existente, sau diversificarea producției unei unități prin realizarea unor produse noi sau o schimbare fundamentală a procesului general de producție a produsului/produselor sau a prestării generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei către o economie verde.

Proiectul trebuie să conducă la crearea de noi locuri de muncă, direct legate de investiția finanțată, ce trebuie menținute pe o perioadă de cel puțin 3 ani după finalizarea investiției, în zona vizată de apel. În funcție de valoarea finanțării nerambursabile solicitate, numărul minim de locuri de muncă obligatoriu a fi realizat se calculează astfel: pentru finanțare nerambursabilă solicitată până la valoarea de 5 milioane de euro – pentru fiecare 175.000 euro solicitați se va crea un nou loc de muncă; pentru finanțare nerambursabilă solicitată între 5 și 8 milioane euro – pentru fiecare 150.000 euro solicitați se va crea un nou loc de muncă. În cadrul evaluării tehnice și financiare, se acordă punctaj pentru crearea de locuri de muncă suplimentare celor minim obligatorii.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: