Actualitate

Acuză că Legea Dialogului Social i-a transformat pe sindicaliști în slugi de partid!

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, este dezamăgit de cum a fost modificată Legea Dialogului Social, care, în opinia lui, i-a transformat pe liderii de sindicat în sclavii partidelor politice.

Tomescu nu vede ca pe o normalitate faptul că sindicatele pot concretiza parteneriate cu liderii politici, lucru care nu era permis în trecut.

Totuși, în trecut, cu sau fără parteneriate politice încheiate între sindicaliști și partide, reprezentanții salariaților nu se sfiau să-i susțină public pe politicieni în campaniile electorale. „Acum, Legea Dialogului Social, nici nu știu ce cuvânt să folosesc acum ca să nu fie unul prea dur. Și-au asigurat ”slugărnicia” mișcării sindicale mai mult prin noua Lege a Dialogului Social. Le-au dat voie acum să facă parteneriate cu partidele politice. Dacă până acum se spunea că este imoral ca un sindicalist să facă muncă politică și sindicală, acum este normal și nu se mai ascund”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Nimic nu e nou!

Chiar dacă Tomescu afirmă că, după schimbarea Legii Dialogului Social s-a ajuns la aceste chestiuni, lucrurile nu stau chiar așa.

Exemple de sindicaliști-politicieni putem să găsim și în trecutul aproximativ îndepărtat. Un exemplu este chiar șeful său de sindicat, Constantin Mitrescu, care era ”locotenentul” lui Marin Condescu, președinte al FNME și care, în campania electorală a lui Traian Băsescu se afișa alături de acesta pe scenă.

Cazuri și mai concrete sunt cele ale sindicaliștilor care au fost aleși chiar consilieri locali din partea unor formațiuni politice sau au candidat pentru astfel de funcții. Bebe Bârsanu, zis ”Dodoacă”, a ajuns consilier local din partea liberalilor la Drăguțești, iar colegul său de partid și din lumea sindicală, Gabriel Bălăceanu, a încercat și el să obțină o astfel de funcție, însă astrele nu s-au aliniat pentru el, iar exemplele pot continua …

Aaa, să nu-l uităm pe colegul de luptă sindicală al lui Tomescu, Vasile Tivig, cel care a sărit în barca USR-ului! Păi cum e măi, Manule? Doar sindicaliști politiceni cu interese ai avut pe lângă tine?

Lăsând la o parte “spiritul de răsboinic” care-l posedează pe Tomescu, un lucru este limpede - începând cu el și terminând cu ultima tentativă de sindicalist, toți fac jocurile politicienilor. Cu toții, sub acțiuni paravan numite “condiții de muncă “, pensionări “, “salarii”, “prime”....au uitat esențialul, au uitat că pentru cele enumerate mai sus este nevoie de păstrarea în viață a Complexului! În concluzie, degeaba s-au bucurat la ceea ce părea gol în faza inițială, dacă  în reluare au constatat că a fost ratare!

Vizualizări: 2,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: