Social

Căminul Cultural „Maria Lătărețu” va fi reabilitat

Două proiecte foarte importante se află în atenția administrației locale din Bengești-Ciocadia, la începutul acestui an. Unul dintre ele vizează modernizarea unei școli din localitate, iar cel de-al doilea se referă la Căminul Cultural „Maria Lătărețu”, la care nu s-au făcut lucrări de modernizare din momentul în care a fost construit.

Cele două proiecte urmează să fie scoase la licitație.

„Pentru anul 2024 am dat drumul la două proiecte: Refacere și modernizare școala de la Ciocadia, un proiect în valoare de 7 milioane, iar al doilea este modernizarea căminului de la Bălcești, o lucrare în valoare de 3,5 milioane de lei. Deja avem proiectele făcute, urmează să le scoatem la licitație. Am luat hotărârea în Consiliul Local că trebuie să refacem aceste două obiective pentru că nu au mai fost modernizate de mult timp și într-o fază în care chiar trebuie refăcute. Deși o parte din școala Ciocadia, o aripă a acesteia este închisă, ea nu trebuie lasă să se distrugă pentru că nu se știe ce ne rezervă viitorul. De asemenea, Căminul Cultural de la Bălcești este o lucrare care trebuia făcută pentru că la acest cămin nu s-a mai intervenit de când s-a construit. El poartă și numele Mariei Lătărețu și atunci, cu atât mai mult trebuie renovat și întreținut ”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengești-Ciocadia.

Căminul Cultural „Maria Lătărețu” va fi reabilitat, modernizat și dotat astfel încât locația să se ridice la standardele unei instituții ce poate să găzduiască evenimente culturale importante pentru localitatea Bengești-Ciocadia, dar și pentru județul Gorj. 

 

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: