Social

Norvegiencele de la Sola HK s-au impus și în returul de la Târgu Jiu

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au pierdut partida disputată contra norvegiencelor de la Sola HK, scor 21-31, la pauză 9-18. Meciul a contat pentru etapa a 4-a din Grupa D EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. Maria Alexandra Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 5 goluri. 

Spre bucuria spectatorilor prezenți, startul partidei le-a găsit pe handbalistele lui Liviu Andrieș în atac, care și-au învățat lecția după debutul slab din Norvegia. De data aceasta, CSM Târgu Jiu a fost echipa care a deschis seria golurilor. Pivotul echipei noastre, Ana Cătălina Ciolan, a reușit primul gol al partidei. Nordicele au egalat, dar CSM Târgu Jiu a revenit la conducere prin golul marcat de Andreea Chiricuță. Debutul de meci a fost unul echilibrat, drept dovadă și scorul de pe tabelă, 2-2, la capătul primelor 5 minute de joc. În ciuda unor parade excepționale, marca Ekaterina Dzhukeva, nordicele s-au desprins la 3 goluri, scor 2-5. Din păcate, Sola a dominat finalul primei părți și a reușit să intre la cabine cu o diferență care s-a dovedit decisivă în stabilirea echipei câștigătoare. 

Repriza secundă a început cu gol pentru echipa oaspete, însă CSM Târgu Jiu a reacționat destul de bine. Laura Moldovan, Iuliia Andriichuk și Maria Gavrilă au redus din diferență, scor 12-20. Deși conduse la 10 goluri pe tabelă, gorjencele nu au cedat și au avut o nouă perioadă de joc foarte bună, cu 5 goluri consecutive.Ultimul gol al meciului a venit dintr-o aruncare de la 7 metri, transformată fără emoții de Sabine Klimek. S-a terminat 21-31, iar Liviu Andrieș a explicat unde s-a făcut diferența în acest meci. 

În opinia antrenorului gorjean, ultimele minute ale primei reprize au fost momentele cheie ale jocului. La finalul meciului, Liviu Andrieș le-a cerut suporterilor gorjeni să fie îngăduitori cu echipa sa, care a reușit într-un timp foarte scurt să ajungă la performanța de a juca în grupele unei competiții europene. Antrenorul Liviu Andrieș speră ca fetele sale să treacă repede peste acest impas, pentru că urmează o cofruntare extrem de importantă în Liga Florilor, cu Știința București, partidă care va avea loc miercuri, 7 februarie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Momentele cheie au fost ultimele 10 minute din prima repriză. Maria Gavrilă a obosit și am vrut să o odihnim și nu am mai găsit soluții în atac. Am primit 5 goluri pe contraatac direct, ceea ce este foarte greu să remontezi. Efectiv le-am făcut cadouri. Șuturi în blocaj, contaatac și gol, pase greșite, contraatac-gol, și cine făcea aceste contaatacuri, Camilla Herrem, campioană mondială, olimpică, la aproape 40 de ani, efectiv alerga de parcă avea 15 ani. Viteza unei echipe o dă calitatea individuală și e clar că orice echipă care are viteză, înseamnă că are și calitate individuală. Ele vin dintr-un handbal nordic, acolo unde fetele sunt crescute de mici pe acest stil de joc și le convine să joace cu echipele din est, pentru că spuneau ei, echipele din est nu sunt pregătite la nivelul la care să facă repliere în momentul în care pierd mingea. Știam ce competiție este, știam ce adversari avem. Din păcate, probabil că emoțiile și calitatea adversarilor din această grupă ne-au copleșit și ne-au făcut să avem acest standard de 10 goluri diferență. Ceea ce facem noi acum este un bonus. Nimeni nu se aștepta să ajungem aici, nici noi nu ne așteptam.

Sper ca toată lumea să ne înțeleagă, să nu ne facă o analiză destul de drastică, pentru că până la urmă este o mare performanță că am ajuns aici și am adus asemenea echipe și asmenea jucătoare la Târgu Jiu. E complicată treabă, e destul de delicată, pentru că atârnă efectiv greu în moralul lor. Sper să trecem peste aceste momente. Chiar la final de meci am vorbit cu ele și le-am spus că trebuie să uităm acest meci și să ne concentrăm pentru miercuri. Ne așteaptă săptămâna viitoare, miercuri, un meci extrem de important pentru noi, pe care suntem obligați să-l câștigăm ”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(6 intervenții), Andreea Chetraru(2 intervenții), Elena Marica Bercu(4 intervenții) – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart 3g, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 3g, Andreea Chiricuță 1g, Laura Moldovan 1g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 2g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

 

Galerie foto

Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: