Politică

Ca la noi, la nimeni! Hotărârile împotriva cărora românii au ieșit în stradă, NU au fost în vigoare niciodată

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și îi cere explicații premierului Cîțu. Renate Weber spune că niciuna din cele 20 de hotărâri ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) din acest an nu a fost publicată în Montorul Oficial. Însă, în timp ce hotărârile 1-11 şi 15-20 au fost publicate pe site-urile oficiale, hotărârile 12, 13 şi 14 nu sunt nici măcar pe site-urile oficiale.

Potrivit Constituției și Legii tehnicii legislative, un act normativ care nu este oficial publicat este nul de drept, dar și inexistent. Din acest lucru reiese că restricțiile de drepturi și măsurile luate în pandemie sunt neconstituționale și sunt impuse prin acte normative inexistente legal. 

Renate Weber, Avocatul Poporului i-a cerut premierului Cîțu să explice de ce 20 de hotărâri emise în anul 2021 de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu sunt publicate în Monitorul Oficial, amintind că aceasta este condiţie obligatorie pentru intrarea acestora în vigoare. “Vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi, pe de altă parte, anumite hotărâri adoptate tot în acest an de CNSU nu au fost adoptate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, le solicită Avocatul Poporului, Renate Weber, premierului şi reprezentanţilor CNSU.

Până la acest moment, Florin Cîțu sau reprezentanții CNSU nu au avut o reacție publică la adresa acuzațiilor aduse și nu au venit cu clarificări. 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 3,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: