Actualitate

Burlan: Vor fi probleme pentru cei care rămân în activitate

Complexul Energetic Oltenia caută soluții pentru continuarea activității și după ce un sfert din cei 11.200 de salariați se vor pensiona în această toamnă.

Managerul Daniel Burlan a spus că trebuie să ne gândim și la cei care rămân în activitate, nu doar la cei care se pensionează. “Dacă o unitate rămâne cu 30-40% din personal, continuarea activității nu ar fi posibilă”, a spus Burlan, menționând că “ar avea de suferit personalul care ar rămâne în activitate”.

Burlan spune că administrația caută soluții pentru a continua cu toate cele patru termocentrale, chiar dacă soluția simplă ar fi să continue numai cu una, cea de la Rovinari. La Craiova II se pensionează trei sferturi din personalul direct productiv, iar la Turceni mai mult de jumătate.

Legea care a redus vârsta de pensionare la 52 de ani pentru salariații din termocentrale intră în vigoare pe 19 august.  “Simplu pentru noi ar fi să concentrăm activitatea într-o singură termocentrală, dar noi avem interesul să funcționăm cu toate capacitățile”, a spus Daniel Burlan la o emisiune.

Potrivit planului de restructurare, compania va rămâne peste câțiva ani cu trei grupuri pe cărbune, din 12 câte are acum.

Vizualizări: 8,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: