Actualitate

Burlan nu pare îngrijorat de miile de pensionări

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, nu pare îngrijorat de numărul mare de pensionări care se anunță în cazul în care va fi aprobată legea prin care minerii și energeticienii să poată fi pensionați mai devreme. 

“La momentul în care se va emite un act legislativ vom lua act de el și va trebui să găsim soluții pentru impactul pe care îl va produce. Va fi un impact pentru că trebuie înlocuită forța de muncă plecată, într-un termen destul de scurt, cu personal calificat, care să știe ce trebuie să facă”, a spus Burlan la un post de televiziune. 

Simulările arată că ar putea fi pensionați patru mii de salariați ai CE Oltenia într-un singur an, complexul având în jur de 12.000 de angajați. Burlan a comentat și protestul minerilor, ajuns la a șasea săptămână. “Este dreptul lor, am avut întâlnire cu reprezentanții lor, în care le-am spus: compania nu poate să se implice pentru că ține de legislativ. Noi, ca și companie, va trebui să luăm măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Deși am luat măsuri, măsurăturile făcute anual arată depășiri”, a mai spus Daniel Burlan.

Managerul susține că perioada grea prin care trece Complexul Energetic Oltenia poate fi depășită doar împreună de toți salariații și spune că înțelege îngrijorarea care se manifestă în legătură cu neaprobarea planului de restructurare.

Vizualizări: 4,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: