Politică

Burduja s-a întors cu vorbe de la Bruxelles

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, nu a convins Comisia Europeană cu privire la amânarea termenelor de închidere a capacităților pe bază de cărbune.

El zice că a încercat. ”Am avut un maraton de întâlniri la Bruxelles. Concluzia generală: sprijin și deschidere din partea Comisiei Europene față de toate temele ridicate”, a spus ministrul. Vorbe goale până acum.

După ce a înșirat oficialii cu care s-a tras în poză, ministrul a spus că el a fost ferm și chiar a obținut promisiunea unor alte discuții.

"Cele mai complexe discuții au vizat perspectivele exploatării cărbunelui în Valea Jiului și la Complexul Energetic Oltenia. Am căutat soluții echilibrate și am găsit deschidere pentru dialog, pe baza unor argumente concrete. Am susținut ferm că nu putem renunța la producția de energie electrică pe bază de cărbune fără a pune altceva în loc. Discuțiile vor continua la nivel tehnic. Nu promit niciodată ceea ce nu știu sigur că pot să fac, dar plec de la Bruxelles fiind convins că există speranță pentru viitorul sectorului energetic românesc. Ne dorim cu toții energie verde pentru România, dar înainte de orice avem nevoie de energie sigură. Aceasta este prioritatea zero a mandatului meu de ministru", a transmis Burduja. 

Dacă tot e prioritatea zero, să nu rămânem doar cu zero.

Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: