Politică

Boc, un nou atac la adresa coaliției de guvernare

Parlamentul a tăiat din bugetele locale, ceea ce a stârnit furia lui Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România. Coaliția de guvernare a luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care le erau alocate.

„Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%”, a fost declarația primarului clujean.

Acesta a spus că municipiul Cluj-Napoca a pierdut prin această decizie 5 milioane de euro. Boc susține că este dezamăgitor faptul că primarii nu au fost consultați cu privire la această decizie: “Dar, care este marea problemă? În primul rând n-am fost consultați pe această temă. Adoptăm în unanimitate o lege și ne batem, nu se usucă cerneala în Monitorul Oficial și o modificăm în a doua zi. Este un sentiment profund de frustrare”.

Primarul municipiului Cluj Napoca a mai afirmat că supărarea este una temporară și speră să nu mai existe astfel de întâmplări și decizii pripite, deoarece acestea nasc frustrări, dar duc și la neputința de a oferi servicii de calitate cetățenilor.

Vizualizări: 1,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: