Politică

Bîrcă (Turburea): Nivelul de trai a crescut

Primarul din comuna gorjeană Turburea, Ion Bîrcă, este de părere că localnicii se vor branșa la utilități, în ciuda creșterii tarifelor.

Bîrcă spune că Turburea nu este o comună de oameni săraci, ci de oameni de mijloc, care își doresc confort.

“Sunt oameni care au serviciu, care lucrează pământul, avem și 46 de societăți comerciale pe raza comunei”, a spus primarul.

Astfel, primarul din Turburea este convins că, după punerea în funcțiune a canalizării, localnicii vor face cereri de branșare. Lucrarea este aproape gata, mai fiind nevoie doar de montarea unor contoare de către firma care asigură energia electrică.

Primăria lucrează acum la o stație de tratare a apei, pentru ca localnicii să aibă parte de apă potabilă. “Noi am dat o hotărâre de consiliu prin care am spus că apa nu este potabilă, dar oamenii o folosesc de 20 de ani, este trasă din puțuri de adâncime. Dar, noi am spus să o folosească drept apă menajeră”, a spus Bîrcă.

Primarul a explicat că, atunci când apa va fi potabilă, și prețul apei va crește de trei ori, ceea ce oamenii nu prea vor, pentru că ei vor să ude grădinile cu apa din sistem. “O să facem niște ședințe publice, să vedem ce vor oamenii”, a explicat primarul din Turburea.

Vizualizări: 1,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: