Politică

De ce nu sunt discutate problemele din energie în CSAT. “Nu avem un aparat de lucru dedicat”

Răspuns halucinant dat de Președinția României, legat de problemele din sistemul energetic. Un senator de Gorj a cerut implicarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dar a aflat că acesta nu are competențe în domeniu.

“Vă învederăm faptul că potrivit Constituţiei României și Legii nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Consiliul are ca obiect de activitate organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor privind apărarea ţării şi securitatea naţională şi nu are atribuţii executive în domeniul la care aţi făcut referire, neavând în acest sens nici un aparat de lucru dedicat”, se arată în răspunsul primit de la Președinția României de senatorul Iordache.

Este și o veste bună, aceea că PNRR ar putea fi renegociat pe partea de energie. “În ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, menţionăm că există la nivelul Uniunii Europene o decizie care a fost denumită REPowerEU. În interiorul acestei oportunităţi, se vor discuta elementele de plan în domeniul energiei, iar Guvernul Rom âniei poate depune toate diligenţele pentru a renegocia anumite elemente în beneficiul cetăţenilor români şi al economiei româneşti”, se arată în răspuns.

Actualul PNRR impune închiderea termocentralelor pe cărbune până în 2030, două grupuri ale CE Oltenia fiind deja închise anul trecut, iar alte două vor fi închise la 31 decembrie 2022.

 

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: