Ultima oră

Banii pentru certificatele de carbon, dați în cel mult două săptămâni

Noi promisiuni făcute de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la întâlnirea cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Acesta le-ar fi spus liderilor sindicali că banii de care are nevoie compania pentru a achiziționa certificatele de carbon vor ajunge în cel mult două săptămâni. Probabil că ministrului îi place adrenalina, câtă vreme ține complexul în corzi până pe 15 aprilie, deși termenul limită pentru cumpărarea certificatelor este 30 aprilie.

Sunt deja două săptămâni de când actul normativ este scris și este în avizare la diferite ministere, iar fiecare zi poate aduce o scumpire a certificatelor. 

Ministrul a vorbit despre banii pentru certificate și la o conferință pe energie. "Am dat în lucru, este la Ministerul Finanţelor şi va ajunge la Ministerul Justiţiei ordonanţa de urgenţă pentru deblocarea unui ajutor pentru cumpărarea certificatelor de CO2. Nu poate exista reformă şi restructurarea CE Oltenia fără aceste certificate de CO2 şi suntem încrezători că şi planul de restructurare va fi aprobat de Comisia Europeană", a spus ministrul.

Termenul până la care CE Oltenia trebuie să cumpere certificatele de carbon aferente producției de energie de anul trecut este 30 aprilie. Deja organizațiile de mediu gen Greenpeace pun presiune pe guvern să nu aprobe împrumutul, trimițând mii de petiții la Ministerul Energiei.

Vizualizări: 2,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: