Ultima oră

Primarii merg peste prefect. Miruță: USR nu negociază chestiuni de acest gen

Se anunță o zi tensionată vineri, la Târgu Jiu. Primarii din Gorj vor merge la prefect, pentru a cere convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în criza gunoaielor. Primarii cer suspendarea deciziei Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, prin care depozitul ecologic de la Târgu Jiu a fost lăsat fără autorizație de mediu. Aceștia atrag atenția că este stare de alertă și serviciul de salubritate nu poate fi sistat nici câteva zile, cu atât mai puțin șase luni.

Operatorii de salubritate pot însă duce deșeurile la Drobeta Turnu Severin, cu costuri duble. Primarii spun că taxele de salubritate au fost deja mărite în acest an și exclud o dublare, care ar produce revoltă în rândul populației.

Prefectul USR, Corneliu Răducan Morega, le-a transmis deja primarilor că nu este o situație de urgență, ci o chestiune comercială între ei și operatorii de salubritate. Polaris M Holding, Supercom și Salubris Gilort au notificat deja primăriile că ori renegociază tarifele, ori nu mai pot ridica deșeurile de la 1 aprilie.

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, le transmite și el un mesaj de forță primarilor care cer convocarea CJSU. ”Nu se va întâmpla acest lucru. USR nu negociază chestiuni de acest gen. Prefectul nu declară stare de urgență că cer unii primari care nu sunt în stare să-și rezolve problema acolo. Starea de urgență are anumite condiții”, a spus Miruță, care pune semnul egal între USR și Prefectură. 

USR nu are niciun primar în Gorj, niciun consilier județean, niciun consilier la Târgu Jiu, pentru că scorul electoral a fost sub 5%. Își permite însă să aibă o atitudine de-a dreptul sfidătoare față de oamenii care au luat voturi în acest județ. 

Vizualizări: 3,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: