Social

Bani de la Guvern pentru o instituție publică din Gorj

Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va primi 4 milioane de lei de la bugetul de stat. Executivul a decis la finalul săptămânii trecute, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale, printre acestea aflându-se și unitatea culturală din Târgu Jiu.

”Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole. Sumele alocate se repartizează din soldul la data de 31 iulie 2022 al disponibilului din cote defalcate din impozitul pe venit, care este parte a bugetului general consolidat.

Vizualizări: 1,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: