Social

After school la Turburea

Primarul din comuna gorjeană Turburea a găsit o destinație pentru fostul sediu al primăriei. “În fosta primărie facem un fel de after school. Lunea, miercurea și vinerea aducem copiii din Poiana și Turburea, își pregătesc lecțiile pentru următoarea zi, le dăm o masă caldă”, a spus primarul Ion Bîrcă.

Acesta regretă că nu a reușit să mențină liceul din localitate, dar speră ca măcar cei mici să aibă parte de un învățământ de calitate. “Vrem ca și copiii din Turburea să învețe carte. Am încercat să ținem liceul, dar copiii din Turburea stau aici până la clasa a VIII-a, apoi părinții vor să îi ducă la un liceu mai bun. Ca să atragi copilul, trebuie să ai un atu, un profesor foarte bun. Ei ca profesori își dărâmă liceul, nu primarul”, a spus Ion Bîrcă.

Și căminul cultural, recent modernizat, este tot pentru copiii din localitate. “Am reușit să finalizăm un cămin cultural, i-am făcut recepția. Era deteriorat de 30 de ani. Cred că acum elevii de la școală au unde să desfășoare activitățile”, a mai transmis primarul din Turburea la Radio Accent.

 

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: