Actualitate

148 de pensionări într-o singură termocentrală

Modificările aduse la legea pensionării vor determina 148 de pensionări anticipate doar la termocentrala din Turceni a Complexului Energetic Oltenia.

Liderul sindical Eugen Iovan a spus că oamenii au primit adeverințele, rămânând de văzut cât de repede se vor mișca funcționarii de la Casa de Pensii Gorj.

Situația este una complicată, pentru că sunt peste patru mii de dosare depuse la Casa de Pensii Gorj, astfel că termenul legal de 45 de zile nu va fi respectat.

“În momentul de față ne aflăm în imposibilitatea de a respecta acest termen, pe de-o parte din cauza lipsei aplicației informatice, iar pe de altă parte din cauza lipsei adeverințelor de asimilare. Vrem pe această cale să asigurăm toți pensionarii, respectiv viitorii pensionari, că imposibilitatea respectării acestui termen legal de 45 de zile de la data înregistrării cererii nu le va afecta drepturile bănești, respectiv data de la care li se cuvin drepturile de pensie”, au anunțat reprezentanții Casei de Pensii Gorj.

Până în prezent, la Casa Județeană de Pensii Gorj, s-au înregistrat 4.309 cereri depuse în baza Legii nr.74/2022. Cele mai multe, 3.753 sunt cereri de recalculare, iar 556 sunt cereri pentru deschiderea drepturilor de pensie (cazuri noi).

Casa de Pensii a precizat că prioritate vor avea cei care urmează să iasă la pensie, nu cei care sunt deja pensionari și cer recalculare.

 

Vizualizări: 2,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: