Eveniment

Autorul crimei de la Baia de Fier, trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a anunțat trimiterea în judecată a tânărului de 21 de ani care și-a ucis fosta iubită, o fată de doar 19 ani. Raimond Căldăraru este în arest preventiv de la jumătatea lunii iulie.

Cei doi au avut o relație timp de aproape un an, dar tânăra s-a despărțit de el, fiind terorizată fizic și psihic. 

Căldăraru a amenințat-o de mai multe ori că o omoară dacă o vede cu altcineva, inclusiv prin mesaje vocale, fata a anunțat Poliția, dar măsurile au lipsit. 

“Inculpatul C. a dezvoltat sentimente de gelozie și a luat hotărârea ca, în situația în care victima M. ar iniția o relație amoroasă cu altă persoană, să suprime viața victimei. Această hotărâre inculpatul a expus-o în repetate rânduri victimei, în perioada mai - iulie 2021, prin mesaje vocale în rețelele de socializare și prin comunicare directă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

La miezul nopții de 14/15 iulie, Raimond Căldăraru și-a pus amenințările în aplicare. A aflat că fata este cu alt bărbat, a dat fuga la Baia de Fier, a oprit în trafic mașina acestuia. Fata încercat să fugă din mașină, dar fostul iubit a pus-o la pământ, a scos briceagul și a înjunghiat-o de 12 ori.

“După aplicarea loviturilor, dar în timp ce victima era încă în viață, inculpatul C. a introdus-o cu forța pe aceasta în interiorul autoturismului său, după care a demarat în viteză și a transportat-o până la Târgu Jiu, la locuința unei alte persoane, împiedicând în felul acesta și luarea măsurilor urgente pentru salvarea victimei”, au mai aratat procurorii.

Ancheta a durat mai puțin de două luni, pentru anchetatori fiind evident ce s-a întâmplat. Acuzațiile sunt de omor calificat cu premeditare și lipsire de libertate.

Vizualizări: 2,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: