Social

Au rezolvat problema depozitului de gunoi. Din 23 martie o să ne împuțim toți!

Problema mirosului de la depozitul de deșeuri menajere din Târgu Jiu a fost rezolvată într-un stil pur românesc. Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de mediu începând din 23 martie, dată de la care nu mai pot fi depozitate gunoaie în depozitul de la Târgu Jiu. Dacă acum pute într-un cartier din Târgu Jiu, peste o săptămână o să ne pută la toți. 

Tot Gorjul aduce gunoaiele la Târgu Jiu, în depozitul care din start a fost construit prea aproape din oraș. Atunci când depozitezi gunoaie, riscul ca acestea să pută este inevitabil. 

De un an - doi, de când este folosită a doua celulă, mirosul este mai persistent. Despre cauza ce stă la bază, nimeni nu spune pâs! Acum treburile se împut la propriu și decizia pute mai rău decât gunoiul! Păi, dacă vineri stabiliseră autoritățile locale, coordonate de noul prefect, un plan de măsuri pe 11 săptămâni, de ce trecem în cealaltă extremă?

Bizar, dar luni, în timp ce prefectul Răducan Morega explica presei acest program, șeful Agenției pentru Protecția Mediului le comunica primarilor să își găsească din 23 martie alte depozite, în alte județe, la care să ducă deșeurile. Care alte depozite? Aloooo...Bălăceanca... cel din Mehedinți nu poate să primească mai mult de 1.500 de tone, dar rămâne de văzut dacă vor fi de acord autoritățile de acolo, iar Gorjul produce 4.500 de tone de gunoi pe lună. Depozitele de la Craiova și Deva au probleme grave de mediu, iar alte au refuzat deja Gorjul.

“Având în vedere că, din data de 23 martie 2021, se suspendă autorizația integrată de mediu nr. 4/14.10.2019 și implicit desfășurarea activității depozitului de deșeuri din Târgu Jiu, operat de SC Polaris Mediu SRL, vă rugăm a efectua toate demersurile necesare ca deșeurile colectate de pe raza județului Gorj să fie eliminate la un alt depozit autorizat din județele limitrofe”, se arată în adresa trimisă luni de APM Gorj către toate primăriile din județ. Ferească Dumnezeu!

Luați capete de cretă și lecturați! Eu habar nu am de fenomen, dar în urma unor consultări cu specialiști (dezinteresați), oameni de bine mi-au desenat în câteva minute niște idei. Este a doua oară când vă suflu. Analizați "Planul teritorial de dezvoltare" și vedeți la Prioritatea 2, primul punct - energia verde, că se poate lua o finanțare pentru producerea energiei electrice din biogazul de la depozit și introducerea în rețeaua natională!!! 

Totodată, la Prioritatea 3, punctul 4 - se încadrează un incinerator deșeuri pentru mărirea duratei de viață a depozitului.

Și nu în ultimul rând, la Prioritatea 3 punctul 5, se pretează un TMB modern pentru sortare a celor 4 fracții și producerea de compost.

Ultimul punct poate deveni prioritar în jud. Gorj neavând niciodată finanțare pentru un TMB. (TMB ăsta este o tehnologie de reciclare...)

Cam așa arată o soluție de ieșire din criză. Bine? Nu să le dați ocazia ălora de la Polaris să ne facă prețul de "n" ori mai mare, iar dacă nu ne convine, ne lasă sub gunoaie!! În cazul ăsta, îmi rezerv dreptul să cred că cineva ori este rău intenționat și o joacă politic să-i pună orașul în cap primarului, ori cineva a luat o mare șpagă și, pe labă cu Polaris, ne va arunca facturile în aer, motivat de aceste mutări extreme. Să nu omitem și a treia variantă, o altă firmă de casă pregătită să ia contractul. Cum? Ținem fraierii în gunoaie, îi sacrificăm, până explodăm cu toții și ieșim în stradă. Apoi... ne dăm noi seama, dar peste câțiva ani, că ne-ați manipulat. Vătraie ne numim. Punct!

Vizualizări: 2,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: