Eveniment

Au renunțat la anchetă în cazul unei mașini incendiate

Autoritățile au decis să renunțe la ancheta deschisă in rem acum doi ani, în cazul unei mașini incendiate. Asta pentru că ancheta ar consuma prea multe resurse, raportat la pagubă. Renunțarea la urmărirea penală a fost confirmată săptămâna trecută de Judecătoria Motru.

Fapta s-a petrecut în seara de 20 aprilie 2020, fiind incendiat un autoturism care se afla abandonat pe DC 86 Croici. 

Anterior incendierii, autoturismul fusese implicat într-o tamponare şi abandonat în afara părţii carosabile, iar a doua zi după accident au fost văzuți doi bărbați în preajma autoturismului, care a luat foc la scurt timp după ce aceste persoane au părăsit locul. 

Cel care a făcut accidentul a spus că achiziționase mașina în schimbul sumei de 800 lei. Suma fiind mică, autoritățile au decis să nu finalizeze ancheta neobișnuitei întâmplări. “Având în vedere conţinutul faptei şi împrejurările concrete de săvârşire a acesteia, modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, scopul urmărit şi urmările produse, existenţa unei disproporţii vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse, s-au care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, precum şi faptul că legea prevede pentru infracţiunea săvârşită închisoarea de cel mult 7 ani, se constată că nu există un interes public în urmărirea faptei, astfel că, în mod corect procurorul a dispus soluţia de renunţare la urmărirea penală faţă de inculpat”, a stabilit Judecătoria Motru.

Autoturismul fusese modificat artizanal prin tăierea şi eliminarea unor elemente de caroserie, inclusiv a rezervorului, alimentarea realizându-se prin utilizarea unui bidon cu combustibil amplasat în zona motorului.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: