Actualitate

Au fost de acord Finanțele cu creșterea salariilor la CE Oltenia? Vezi răspunsul! - DOCUMENT

Doi dintre cei trei directori ai Complexului Energetic Oltenia au refuzat să semneze pentru majorarea veniturilor angajaților, în lipsa unor clarificări venite de la Ministerul de Finanțe.

Doi parlamentari PNL Gorj chiar au cerut demisia celor doi directori, în speță Constantin Bălășoiu și Lăcrămioara Pințea, dacă nu își asumă o astfel de decizie.

Până la urmă, actul adițional a fost semnat și angajații vor avea un adaos la salariu de 400 de lei brut pe lună. Nu de teama parlamentarilor au semnat directorii, ci pentru că Ministerul de Finanțe a dat un răspuns favorabil.

Ministerul de Finanțe a comunicat că politica salarială pe 2021 reglementează nivelul total al cheltuielilor salariale, iar drepturile salariale individuale trebuie stabilite în funcție de competența fiecărui salariat, aceasta fiind atribuția managementului.

Reamintim că guvernul a votat pentru CE Oltenia un buget de salarii identic cu cel preliminat anul trecut, deși numărul de salariați este cu peste o mie mai mic. Cum guvernul a stabilit fondul total de salarii, managementul a putut să ia orice decizie în interiorul acestuia, ceea ce s-a și întâmplat după negocierile cu sindicatele.

Vizualizări: 2,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: