Social

Atelierele auto, verificate de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au descins pe un amplasament în Municipiul Tg Jiu, Calea București, unde au fost identificate mai multe activități de întreținere auto, cu deficiențe în gestionarea deșeurilor. 

“Au fost aplicate până în prezent mai multe sancțiuni contravenționale în valoare de 6 000 lei. Acțiunea de verificare a societăților în cauză va continua și în zilele următoare”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

Unele deșeuri auto sunt periculoase pentru mediu. Uleiul de motor este letal pentru vieţuitoarele acvatice, iar contactul cu pielea trebuie evitat pe cât posibil.

Lichidul de frână nu trebuie amestecat sub nicio formă cu alte lichide, cum ar fi uleiul. Acesta trebuie colectat în ambalajul original şi predat la o unitate de service sau la un centru de colectare a substanţelor periculoase. Lichidul de frână este foarte dăunător pentru sănătate şi nu tebuie să intre în contact cu pielea. Recipientele care conţin lichid de frână trebuie colectate la centre specializate sau le serviceuri auto.

Lichidul de răcire este în esenţă un amestec de glicol şi apă, dar este contamnat în timpul funcţionării motorului cu ulei şi alte substanţe. Din această cauză, trebuie colectat şi reciclat corespunzător la un centru specializat. Lichidul de răcire nu pune probleme mari dar, după schimbare, acesta nu trebuie deversat în mediul înconjurător.

Colectarea acestor materiale la centrele specializate sau la punctele de service este foarte importantă pentru protejarea mediului înconjurător. Deşi nu pare că impactul unor asemenea produse este semnificativ, în timp, efectele pot fi foarte dăunătoare. 

Vizualizări: 1,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: